Hari Yang Panjang

Aaahhhh..!!! akhirnya... aku da sampai kat kolej..
Penat sangat2...

Nak cite pasal perjalanan hari ni.. hehe

Hari ni, sepatutnya aku balik Shah Alam pukul 8.30 a.m.. tapi, tah macam mana kan, aku tertinggal bas.. Xperasan bas dah jalan.. haha (berangan lebih..)
so, aku pon postphone perjalanan aku ke pukul 12.30 p.m...
nak tunggu... lama sangat la pulak.. so, aku pun gi la pasar tani kat bandar tu.. n.. nenek sedara aku memang tengah berniaga kat situ.. aku tolong la sekejap.. tapi, tak lama pon, sebab bosan.. 1jam je aku tahan..

Lepas tu, aku pun gi la merayau.. hahaha
aku gi balik kat bus stand tu.. n aku naek bas gi BP Mall.. (bosan gila..)
Kat sana, macam2 aku buat..

Aku beli cincin laa.. (comei..hehe)

Gi saloon laa..
Ni dalam bas.. hehe

Beli new scarf..

Shopping laa.. (whatever..)

Sampai aku tak sedar nak tengok jam... (khayal..)
Nak gi bus stand tak sempat.. terpaksa la aku batalkan tiket tu n beli tiket baru.. (membazir..!!)
Aku amik yang pukul 2.30 p.m... so.. aku pun gi la makan dulu.. sebab time tu memang da tengah hari.. Aku makan nasi ayam madu BBQ.. (sedapnye..)

Then, aku menerus kan perjalanan aku.. Gi bus stand.. N.. yang penting sekali.. aku sempat naik bas tu.. hehehehe
Dalam bas pulak..
Pak cik driver bas tu memang best r.. Dye bukak movie.. "Harry Potter And The Deadly Hallow Part 1".. hehehe.. (terbaeekk punya)

Akhirnya... Aku sampai dengan selamatnya... hahaha ;p
Terima Kasih kerana mengeja.. Suke..?? Kalao suke, kome like je..

[Mp3/DL] Jang Guen Suk - What should i do ( 어떡하죠 ) [ You're beautiful Sp...



Ottokhajyo........!!!!!!
Terima Kasih kerana mengeja.. Suke..?? Kalao suke, kome like je..

Jang Geun Suk-Without words


Terima Kasih kerana mengeja.. Suke..?? Kalao suke, kome like je..

Baju Baru

Semalam aku gi shopping sorang2.. tetibe aku nampak baju yang cantik dan gempak..
hahaha..



Terima Kasih kerana mengeja.. Suke..?? Kalao suke, kome like je..

Hari Yang Aneh

Tadi pagi ada test BOMBA.. tapi kan.. ni la test paling best dalam dunia..
kitorang punye trainer cakap.. "Dilarang meniru,tapi boleh bincang".. tak ke pelik ayat tu..(yang bukan2)
pe lagi.. kitorang pon... tanye je kat trainer kitorang tu..
"Encik, jawapannye pe eaq..??" skali, btol2 dye bagi.. terbaaeeekkk punye la...!! (gempak gitu..)


Lepas blek dari TEST.. kitorang blek rumah.. terus bersiap.. nak anta aku gi terminal bas la katakan.. (thanx babe..)
lepas tu kitorang boleh sesat jalan pulak.. sampai batu tiga.. (lupa jalan..)
pastu temperature kereta naik pulak... naseb baik ada abang yang baik hati tu.. kalau tak, memang kitorang tak taw nak buat pe.. (gurlz la katakan..hehe)

Then kitorang gi makan kat PIZZA HUT.. terbaeekkkkkk!!! hahaha (sedaaaapppp.. ;p )

Dya n Yana (Lisa kat tepi tu je..)

E-ka, Eja n Me..

Lepas makan kitorang terus gi kat terminal bas tu.. Nasib baik sempat sampai ke destinasi dengan selamat.. (takut tak sempat..) bas tu sampai pukul 3.. aku da kat terminal pukul 2.30.. dasyat..!! (padahal tak dasyat pon..)
(kontroversi lebih je ni..)

kat dalam bas ni.. hehe

tengok apa la tu.. (whatever..)
Terima Kasih kerana mengeja.. Suke..?? Kalao suke, kome like je..

Nak Balik....

Tak sabar rasanye nak balik kampung..
Rindu kat semua orang..
mak, abah, adik2, mak cik, adik2 sedara, and so on.. huhu (lebih2 pulak)

Mesti best kalau adik2 sedara aku ada sekali kat rumah.. terbaaeeekkkk punya..!! hehehe
kitorang kalau da berkumpul, macam rumah penuh askar.. hahaha (melampau da tu..)


kami berempat memang rapat.. rindunye kat budak2 ni... nanti aku balik.. aku peluk korang.. hehehe (layan..)
Ana, Deena, Yul.. mizz u all.. huhuhu


ni la adik sedara aku.. (tak de gigi..haha)
nama dia Hafiz.. hehehehehehe

MISS u ALL...............!!!!!
Terima Kasih kerana mengeja.. Suke..?? Kalao suke, kome like je..

Nak Wat Pe Hari Ni..???

Hari ni tak de kelas..
nak wat pe kat rumah eaq..???
kalau nak tengok cerita korea.. umm.. da tengok da.. cam ne eaq..??
cbe bagi idea sikit.. hehehe
BOSAN laaaaaaaaa.....

yang lain, semua ada kelas.. aku je sorang2 kat rumah ni..
AAAaaarrrrgggghhhhhh...!!!!!!

HA..!! DANCE.

tapi.. nak dance tarian pe..??

tak kan nak menari TANGO..?? (pasangan tak de, ada hati nak menari tango..haha)

tak kan nak menari tarian BALLET kot..??? (badan tak seimbang..haha)

umm..?? TAP DANCE ke..?? (aku tak de TAP SHOE..haha)

AHA..!! pe kata.. aku menari tarian tradisional je.. hehehe (tah tau tah tidak..)

ZAPIN.. hahaha

inilah pilihan yang terbaik sekali..


Terima Kasih kerana mengeja.. Suke..?? Kalao suke, kome like je..

A.N.JELL - Still




sa rang eun a nil geo ra go
jeol dae ro a nil geo ra go
mae beon sok yeo wat ji man nae mam eun ja kku neo reul bu reu go
han geol eum do mang chyeo bo go han geol eum mil eo nae bwa do
geu reol su rok neon nae an e keo jeo ga go it eo

geu man keum sa rang ha na bwa geu man keum gi da ri na bwa
geu to rok a peu ge hae do nae mam eun neol tteo nal su eobt na bwa
sa rang eun ha na in ga bwa
nae mam eun byeon chi an na bwa
neol hyang hae ji kyeo on sa rang i je neun da man al su it da go

tta tteut han neo ui nun bit i tta tteut han neo ui sa rang i
dal a nal su rok nae an e keo jyeo ga go it eo

neo do nal sa rang haet na bwa neo do nal gi da ryeot na bwa
geu to rok a peu ge hae do ne mam eun nal tteo nal su eobt na bwa
sa rang eun ha na in ga bwa
nae mam eun byeon chi an na bwa
neol hyang hae ji kyeo on sa rang i je neun da man al su it da go
neol sa rang hae

ttae ro neun sa rang i hok eun nun mul i
u ril him deul ge hae do
sa rang hae sa rang hae nae gyeot en neo man it eu myeon dwae

yeo jeon hi sa rang ha na bwa
yeo jeon hi gi da ri na bwa
meo ri reul sok yeo bo a do ga seum eun sok il su neun eobt na bwa
sa rang eun ha na in ga bwa
nae mam eun byeon chi an na bwa
neol hyang hae ji kyeo on sa rang i je neun da man al su it da go
neol sa rang hae
Terima Kasih kerana mengeja.. Suke..?? Kalao suke, kome like je..

A.N.JELL - Promise



I will promise you du nune neoman damgo saragalkke
I will promise you du pare neol ango saragalkke
achime nun tteo jamdeun sungankkaji neo hanaman geurilkke
saranghae i mal itjima I Love you Forever

deoun yeoreum nare geuneuri doejulkke bioneun naren usani doejulkke
geotdaga jichil ttaen jageun uijado doejulkke useul ttae ni gippeum
dubaega dwaege hamkke useulkke nunmul heullil ttaen sugeoni doel neol dakkajulkke

I will promise you du nune neoman damgo saragalkke
I will promise you du pare neol ango saragalkke
achime nun tteo jamdeun sungankkaji neo hanaman geurilkke
saranghae i mal itjima I Love you Forever

uri saineun machi Coffee & Doughnet gatji
naege gippeumeul jeonhaejun neoneun naui seupyesyeol
haruharuga Energy bujokhadamyeon Emergency
naege saengmyeongi bureojul dalkomhan geudaeui hyanggi

maeil hana hana kkok sumgyeonoheun naui sarangeul
hamkke haneun naldongan modu boyeojulkkeoya

I will promise you eodie itdeon neoman gieokhalkke
I will promise you mwol haedo neomaneul gieokhalkke
yeongwonhi neoreul saegil i gaseumman pumgo sara galkkeoya
saranghae i mal gieokhae I love forever

Yes A.N.GELL waihieol I will promise Just do it Girl
saranghandaneunde museun mari pillyohae
kwangkwang georineun oenjjok gaseumeuro daedaphalkke
One step Two step Three and Four ni gyeote cheoncheonhi dagagalkke
gidariran mal ttawi ibe damji mot hae I will take you

I will promise you du nunen neoman damgo saragalkke
I will promise you du pareun neol ango saragalkke
achime nun tteo jamdeun sungankkaji neo hanaman geurilkke
saranghae i mal itjima I love you forever
Terima Kasih kerana mengeja.. Suke..?? Kalao suke, kome like je..

Sesi Fotografi

Hari sabtu macam ni, kalau jalan-jalan memang best.
ni pun, aku baru je balik dari ikut my housemate pergi beli barang kat GIANT.. (penat..)

Tapi aku bukan la nak cerita kitorang beli apa.. yang aku nak cerita tu pasal sebelum kitorang pergi shopping...
Macam-macam kitorang buat sebelum pergi tu..
bende yang paling best kitorang buat adalah..


jeng.. jeng.. jeng..


SESI FOTOGRAFI!!! hehehe

macam-macam gaya ada.. hehehe
kalau sekejap tu tak pe la jugak.. ni dekat 1jam la kot..
tapi..
hasilnya memang gempak la..

AKU & NADIA

Aku & Lisa

Aku & Yana

Aku & Ika

Ini lah dia hasil tungkus-lumus aku.. hahaha (bukan aku yang amik gambar pon..haha)

Pic paling gempak diantara yang tergempak..hahaha (perasan lebih..)
Terima Kasih kerana mengeja.. Suke..?? Kalao suke, kome like je..

POSING MAUT..

bkan gmba sbenar..hahahahaha

ptang ni da xde class...huhu
bley la relax cket ptang ni..

ha.. bru tringat.. aku nak cte ni.. (ccte..ccte..)
tadi lpas class, ada sesi bgamba utk yearbook..
smentara mnuggu 2.. smpat la g toilet 'bjemaah' gn bdak2 class.. nak make-up comei2.. biar bg cun pic 2.. huhu.. comei la sngt.. (mmg comei pon..haha)

pastu, aku g la msin ATM.. (tgok je..)
ttbe, ad dictionary kat ats msin 2.. spe la yg bgus sngt tggalkan dictionary yg mhal 2 kat ctu.. aku pon tgok la nme kat dictionary 2..
mak aih..!! class rep aku pnye dictionary upenye.. bnyak btol duet dye, ltak dictionary 2 sepah2..
pe lg.. aku call r dye..
aku tnye dye kat ne.. upenye dye tgh on the way nak g mkan kat DINING..!! lpar sngat ke ape..??
smpai dictionary pon dye tggalkan..
tp xpe.. aku pgang n keep it save with me.. uih.. baeknye aku ni, anak spe la ni... (baek la sngt..)

nak d jdkan cte.. xlme pastu.. bermulalah sesi fotografi..
pnat la gak.. posing x abeh2.. tah cntik, tah tdak gmba tu.. jgn mke aku jd mke orang xckup zat lg, da r.. nangis aku nnt..
bnyak btol cameraman 2 suh ktorang POSING.. (cam artis la plak..haha)
at last.. but not least..
ktoramg amik gmba candid smbil lompat.. GEMPAK pnye..huhu
Terima Kasih kerana mengeja.. Suke..?? Kalao suke, kome like je..

Salah Jalan

Hari ni aku kalut btol..
Pagi tadi lpas anta assignment. aku, Nik gn Fa trus gi UM.. Nak g library la ktakan..huhu rjinnye aku ni, ank spe la kan..haha (prasan bley..huhuhuhu)

tGh mlenggang bjlan.. TTBE.. Alamak..!! bas nak grak da.. ape lg.. ktorang blari la g kat bas 2.. nseb bek smpat..huhu
ktorang trun kat seksyen2.. nak naek bas RAPID KL U80, tsalah naek bas plak..
ktorang pon trun r kat busstop.. bus stop mne tah.. Ktorang naek plak bas laen.. slah naek bas LAGI..!!
mmg rse cam nak gle td..
tp last2, kitorang g kat sksyen2 blek..hahaha

da pnat pnye psal.. g la mkan jap kat seksyen2 tu..
mkan lme sngat.. tgok2 je, bas da xde.. (laen kli mkan lju cket..)
tp, nseb bek la xlme pastu, bas lg 1 smpai..
akhirnya, dpat gak ktorang naek bas yg btol..

lpas smpai je kat UM, sumpah aku xtao jlan.. haha
nseb bek ad pakcik teksi yg baek hati anta ktorang msuk kat UM 2, smpai ke library UM.. (Bkan free pon..byar la kot..huhu)
Bnyak gle koleksi bku kat sne, smpai aku xtao nak cri pe..
tp at last, dpat r gak.. wlaupun xbnyak..
sbelum blek 2, smpat la gak aku POSING MAUT kat library td.. haha (kurang kje r 2..)



ni la pic aku kat Library td..huhu

lpas blek dr library 2, ktorang ingat nak blek trus.. tp jd laen plak..hahaha
tka plan.. g PASAR SENI.. this is the 1st time for me.. Exited la kot.. haha
Ktorg mmg xtao jlan, maen rdah je.. hahaha..
nseb bek smpai ke destinasi.. TP.. ujan la plak..

mmg happy r ari ni... hehehe
smua yg aku dpat ari ni, pgalaman... spye t, ble nak g lg.. xde r ssat jlan.. hahaha
Terima Kasih kerana mengeja.. Suke..?? Kalao suke, kome like je..

Miss My Family


Kan bgus klau skarang ni aku ada kat rumah.. Bley aku tlg mak tgok2 keadaan abah cam ne.. Maklumlah, skarang ni sbuk n ssah nak balik rumah at Johor.. I think kan.. nak blik ari sabtu ni.. tapi tmpg kwan je la.. ummm..

Aku ada story nak kongsi gn korang yg bce blog aku ni..
Psal my DAD..
Ari 2 abah jatuh dari sling umah, 16feet tw, bkan rndah..time 2 ari JUMAAT, wktu ptang n lpas ujan. Abah tgah dmam time 2, n dye btolkan bmbung umah sbab ad bcor cket, maybe pitam kot kat atas 2.. bygkan camne prasaan aku time 2 ble dpat taw yg abah jtuh.. cam nak ggur jntung aku dwatnye.. Abah d hntar ke hsptal n lpas tgh mlam je trus tka hsptal sbab hsptal kat tmpat ktorang 2 xckup pralatan utk rwat psakit yg bkaitan gn NEUROLOGY..
time 2 aku still kat Shah Alam lg sbab aku kan still stdy.. Mlam 2 aku panic gle, rsa cam nak gle pon ad gak. Aku jadi xtntu arah, mnangis xtntu psal..
Klau bleh sume orang aku nak call.. Aku bg tw kat my BFF.. Cpat2 dye dtg tnangkan aku.. Time 2 aku da xbley nak fkir pe2 pon.. Yang aku tw aku mst blek Johor gak!!
Esknye, aku ingat nak blek pg2, tp kul 10.30a.m aku ada ccriclum.. so, aku g jmpe ckgu bomba aku.. (Fire Brigade la..)
Lpas aku mnta kbnaran nak blek.. aku trus balik bilik n kmas cpat2.. n trus grak blek Johor.

Alhamdulillah sngat2 sbab ari 2, smua urusan bjalan dgn lncar. aku tggu kat busstop 2 xsmpai 10 mnit pon.. bas trus smpai.. then aku amik teksi g trminal bas kat seksyen7. Mmg hari 2 mnyblahi aku. sbab time 2 mmg ada bas yg da nak grak g JB. aku xfkir pnjg.. trus amik je.. jnji aku smpai..
2 la first time aku blek naek bas sorang2.. smpai kat JB ptang. mak cik aku amik kat trminal bas JB, n trus bw aku g hsptal. Rse xsnggup nak tgok keadaan abah time 2.. Dktor ckap, kpala abah thentak . ada pndarahan kat otak n mybe prlu d operate. Pening trus kpala aku time 2.
mlam 2 aku jga abah kat hsptal gn adik aku.

Keesokkan harinye, aku ingat lpas srapan nak mndi.. xsmpat pon, ttbe dktor call aku suh naek g tgkat dua sbab aku kne tnda tgan surat kbenaran utk operate kpala abah. aku blari g tgkat dua, naek tgga je. Tuhan je tw cam ne prasaan aku time 2. tkut, nak nangis, smua ada.

Tgah hari tu jgk abah msuk dwan bdah utk d operate. Alhamdulillah sngt2 sbab time operation 2 xde pe2 komplikasi.

Syukur sngat2 sbab abah da nak ok skarang ni.. n pkmbangan abah btambah baek.. smua ni brkat do'a dr kwan2, kwan abah, sdre mara dkat n jauh, orang kmpung, yg sntiasa bri smangat kat abah n slalu dtang mlawat, wat smbhyang hjat utk abah.
Kat cni, aku nak ucap berbilion trima ksih kpada ssiapa yg bekenaan sbab sggup mlawat abah, wlaupun jauh.
TERIMA KASIH..


ni pic abah sblum operate..
lpas operate xde sbab bru nak amek da kne mrah gn nurse..
kat ICU xbley ad frequency fon, t gnggu system.. (sdeh ciot..)
Terima Kasih kerana mengeja.. Suke..?? Kalao suke, kome like je..

Kat Kelas



aku bru blek dr klas ni.. pnat la kot.. (pnat pe, dduk je..)
bila ingat blek td.. klaka pon ad gak.. hahaha.. da la aku dduk dpan skali.. btol2 dpan lecturer.. bley plak aku ttdo.. (sengal la kot..)
yg pleknye lecturer ak wt xtao jek.. msti dye mrah kan..huhu mampus aku.. (pdan mke..)
tp ak tdo xlme.. lpas ttdo tu mata aku trang jek.. sgar pon ada gak.. yg pnting.. smangat nak blaja tu.. mlambung smpai ke langit la kot.. (sengal lbeh..)

Yang mmg xbley than kat klas td.. PANAZZZZZ!!!! ad aircond.. tp cm xde jek.. slalu sjuk cam MUSIM SALJI kat KOREA.. hari ni bley pnas cam kat GURUN SAHARA plak.. (mlampau la kot..)
fuh!! bpluh2 aku.. (merungut je kjenye..)
tapi xpe.. blaja kan.. mst la ada mcm2 dgaan.. so, ksimpulannya.. iyanye tsimpul.. hahaha
apa la yg aku mgarut ni.. krang xtntu psal orang ckap aku biol plak.. hehehehehe
Terima Kasih kerana mengeja.. Suke..?? Kalao suke, kome like je..

Kad Matrix


sdeh btol ari ni.. ada ke ptot..
Tadi aku gi amik kad matrix.. bjalan dgn pnuh exitednye..
tp ble da dpat.. ALAMAK..!!! cm bkan aku je ni.. mKe jd laen la kot..
ada ke ptot mke aku yg CHUBBY n comei ni jd cm mke org xckup zat.. (prasan la plak..hehe)
Tp nk wat cm ne kan.. trima je la hkikat yg mke kt kad matrix 2 mmg mke aku..
Nk wat cm ne.. huhuhu.. trima je la seadanya.. drpd xdpat kad matrix lgsung kan.. lg ssah dwatnye.. (complain je lbeh..)

ALAMAK..!!
Class da nak start 15minit lg ni..
nak bciap.. huhuhu
(tu la mengarut je kjenye..huhu)
Terima Kasih kerana mengeja.. Suke..?? Kalao suke, kome like je..

With My Fwenz..


Tadi pagi ada test, alhamdulillah dapat jawab.
Mmg dpat jwab, tp xta0 la btol ke tak. huhu (biol gak aku ni..)

Tggal 1 je lg assignment yg harus dsiapkn. Pastu..
Three.. hahaha ;p
nak kta bbas 2 xla, tp lpang 2 ada la.. Hehehe
(ada padang ke kat otak aku..??)

Ptang td xde wat pe2.. Bosan..!!
so, aku on9 je.. (buat la bnde bpaedah cket..!!)
Smbil tggu buah hati pgarang jntung aku on9 jgak la.. hehehehe
AND.. maen edit2 gmba.. (krang kje r 2..)

Yg happy nye 2.. ada la bbrapa klas yg aku da xprlu hdir.. sbab da abes syllabus.. GempaK pnYe.. huhuhu
Tp xbley nak happy2 sangat.. sbab da nak final exam da neh.. Waaaaa.. :'( (study2..)

..........................................................................................

Baru lpas wat undi ni.. (cm plihan rya la plak..huhu)
undi nak dduk blik mne semester dpan.. xtaw r dpat x.. hrap2 dpat la.. kami da xbley dpsahkan lg..
bak kata NADIA a.k.a Dee td.. mak kami xbg psah.. kne 1 rmah.. hahaha (dye tgh bgayut gn bf 2..)

i luv my housemate... sporting glax..
Terima Kasih kerana mengeja.. Suke..?? Kalao suke, kome like je..

Winter Sonata OST: My Memory


Terima Kasih kerana mengeja.. Suke..?? Kalao suke, kome like je..

6ixth Sense -Pemilik Hati


Di hatiku ini sunyi sunyi
Di jiwaku ini hampa hampa
Hidup ini kosong kosong
Hati ini sunyi sunyi

Tanpamu tanpamu ku sepi
Tanpamu tanpamu ku sunyi
Tanpamu tanpamu ku sepi
Tanpamu tanpamu ku sunyi

Engkau jiwaku
Hidupku hatiku

*Tanpamu tanpamu ku sepi
Tanpamu tanpamu ku sunyi
Tanpamu tanpamu ku sepi
Tanpamu tanpamu ku sunyi

Engkau nafasku
Darahku nadiku
Terima Kasih kerana mengeja.. Suke..?? Kalao suke, kome like je..

Meh le Jenguk..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright@Segala Yang Tercatat Diatas Adalah HAK MILIK HANA SANG RATU