Miss My Family


Kan bgus klau skarang ni aku ada kat rumah.. Bley aku tlg mak tgok2 keadaan abah cam ne.. Maklumlah, skarang ni sbuk n ssah nak balik rumah at Johor.. I think kan.. nak blik ari sabtu ni.. tapi tmpg kwan je la.. ummm..

Aku ada story nak kongsi gn korang yg bce blog aku ni..
Psal my DAD..
Ari 2 abah jatuh dari sling umah, 16feet tw, bkan rndah..time 2 ari JUMAAT, wktu ptang n lpas ujan. Abah tgah dmam time 2, n dye btolkan bmbung umah sbab ad bcor cket, maybe pitam kot kat atas 2.. bygkan camne prasaan aku time 2 ble dpat taw yg abah jtuh.. cam nak ggur jntung aku dwatnye.. Abah d hntar ke hsptal n lpas tgh mlam je trus tka hsptal sbab hsptal kat tmpat ktorang 2 xckup pralatan utk rwat psakit yg bkaitan gn NEUROLOGY..
time 2 aku still kat Shah Alam lg sbab aku kan still stdy.. Mlam 2 aku panic gle, rsa cam nak gle pon ad gak. Aku jadi xtntu arah, mnangis xtntu psal..
Klau bleh sume orang aku nak call.. Aku bg tw kat my BFF.. Cpat2 dye dtg tnangkan aku.. Time 2 aku da xbley nak fkir pe2 pon.. Yang aku tw aku mst blek Johor gak!!
Esknye, aku ingat nak blek pg2, tp kul 10.30a.m aku ada ccriclum.. so, aku g jmpe ckgu bomba aku.. (Fire Brigade la..)
Lpas aku mnta kbnaran nak blek.. aku trus balik bilik n kmas cpat2.. n trus grak blek Johor.

Alhamdulillah sngat2 sbab ari 2, smua urusan bjalan dgn lncar. aku tggu kat busstop 2 xsmpai 10 mnit pon.. bas trus smpai.. then aku amik teksi g trminal bas kat seksyen7. Mmg hari 2 mnyblahi aku. sbab time 2 mmg ada bas yg da nak grak g JB. aku xfkir pnjg.. trus amik je.. jnji aku smpai..
2 la first time aku blek naek bas sorang2.. smpai kat JB ptang. mak cik aku amik kat trminal bas JB, n trus bw aku g hsptal. Rse xsnggup nak tgok keadaan abah time 2.. Dktor ckap, kpala abah thentak . ada pndarahan kat otak n mybe prlu d operate. Pening trus kpala aku time 2.
mlam 2 aku jga abah kat hsptal gn adik aku.

Keesokkan harinye, aku ingat lpas srapan nak mndi.. xsmpat pon, ttbe dktor call aku suh naek g tgkat dua sbab aku kne tnda tgan surat kbenaran utk operate kpala abah. aku blari g tgkat dua, naek tgga je. Tuhan je tw cam ne prasaan aku time 2. tkut, nak nangis, smua ada.

Tgah hari tu jgk abah msuk dwan bdah utk d operate. Alhamdulillah sngt2 sbab time operation 2 xde pe2 komplikasi.

Syukur sngat2 sbab abah da nak ok skarang ni.. n pkmbangan abah btambah baek.. smua ni brkat do'a dr kwan2, kwan abah, sdre mara dkat n jauh, orang kmpung, yg sntiasa bri smangat kat abah n slalu dtang mlawat, wat smbhyang hjat utk abah.
Kat cni, aku nak ucap berbilion trima ksih kpada ssiapa yg bekenaan sbab sggup mlawat abah, wlaupun jauh.
TERIMA KASIH..


ni pic abah sblum operate..
lpas operate xde sbab bru nak amek da kne mrah gn nurse..
kat ICU xbley ad frequency fon, t gnggu system.. (sdeh ciot..)
Terima Kasih kerana mengeja.. Suke..?? Kalao suke, kome like je..

No comments:

Post a Comment

.ASSALAMUALAIKUM...
.Sila Tinggalkan Comment Anda Disini..
Pleeeaassee.. SATU pon jd la..

Meh le Jenguk..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright@Segala Yang Tercatat Diatas Adalah HAK MILIK HANA SANG RATU