Sajak

Rasa mcam nak tulis sajak la pulak..
Tapi malas nak fikir.. (pemalas..!!)
hehehe.. bosan la.. tak tahu nak tulis apa.. :P
anyway.. aku nak ucap terima kasih kepada sesiapa yang sudi baca blog mengarut aku ni... tapi aku tak tipu tau.. semua yang aku tulis dalam blog ni.. aku wat sendiri... maaf la kalau aku ada tertulis benda yang tak sepatutnya aku tulis..

ni sajak edit je.. hehehe

PEJALANANKU

Aku melangkah sendirian
Melangkah mencari ketenangan

Aku berjalan sendirian
Tiada berteman

Perjalanan yang masih panjang
Menggugah hatiku
Mindaku bebalah dengan hati
Menginginkan sesuatu yang bertentangan
Tanpa kata putus yang nyata

Aku akur
Aku tabah
Ku teruskan perjalananku
Walaupun tanpa noktah

Demi ketenangan yang abadi
Aku rela tempuhi segalanya
Dengan izin-Nya
Aku terus melangkah
Dalam mencari erti ketenangan abadi
Terima Kasih kerana mengeja.. Suke..?? Kalao suke, kome like je..

Gurindam Jiwa oleh Nordin Ahmad



Tuai padi antara masak
Esok jangan layu-layuan
Intai kami antara nampak
Esok Jangan rindu-rinduan

Anak cina pasang lukah
Lukah dipasang di Tanjung Jati
Didalam hati tidak ku lupa
Sebagai rambut bersimpul mati

Batang selasih permainan budak
Daun selasih dimakan kuda
Bercerai kasih talak tiada
Seribu tahun kembali juga

Burung merpati terbang seribu
Hinggap seekor ditengah laman
Hendak mati di hujung kuku
Hendak berkubur di tapak tangan

Kalau tuan mudik ke hulu
Carikan saya bunga kemboja
Kalau tuan mati dahulu
Nantikan saya dipintu syurga
Terima Kasih kerana mengeja.. Suke..?? Kalao suke, kome like je..

Takkan Melayu Hilang Didunia..

Kalau ikutkan.. macam tak percaya je kan.. orang2 kat russia ni pandai cakap melayu.. bagus betul lah..
Sedangkan orang Russia nak belajar bahasa Melayu.. Kenapa melayu nak lupakan bahasa sendiri..?? Tak faham betul la.. Memang lah bahasa lain tu penting.. Tapi jangan lah nak mengagung-agungkan bahasa lain.. Berbangga lah sikit dengan Bahasa Melayu ni..
Cuba tengok video kat bawah ni..
Memang tak sangka langsung yang diorang ni boleh fasih cakap melayu..
at last tu siap cakap.. "Takkan Melayu Hilang Di Dunia"
Macam Hang Tuah la pulak.. hehehe..
Anyway.. Aku bangga jadi rakyat Malaysia...!!!!!
MALAYSIA BOLEH..!!!


Melayu diangkat di Rusia


Terima Kasih kerana mengeja.. Suke..?? Kalao suke, kome like je..

Beg Dah Jumpa...

Semalam ada sorang pakcik call aku.. dia tanya.. "Ni adik Nurul Nazurah Binti Musannif ke..??" aku jawab la "ye saya.."
"adik ada tertinggal beg kat seksyen 17 tak..??" (cuai..)
apa lagi.. memang ye la jawapan aku.. (kesengalan yang berlebihan..)
"pakcik jumpa beg adik ni..."
Aku cakap la.. memang aku cari beg tu.. cam nak gila aku cari.. (gila betul baru tw..)

So.. pada tanggal 14 May 2011..
Aku pergi shah alam sorang2.. nak gi amik beg tu..
Aku gerak pukul 7 pagi.. tumpang van nenek sedara aku yang nak pergi berniaga pagi2 buta tadi..
sampai je kat terminal bas batu pahat.. aku beli tiket BP - Shah Alam..
Pukul 8.30 pagi bas bertolak ke Shah Alam..
Sampai sana.. pukul 12.30 p.m..

Sampai sana aku tak tau nak buat apa.. so, aku amik teksi and... pergi Shopping..!! kat plaza alam sentral..


Habis je Shopping.. aku terus naik bas pergi seksyen 2... then, amik teksi ke terminal bas seksyen 17..
pergi kat pondok tiket tu... amik beg2 aku yang pakcik tu jumpa...
Aku bagi reward sikit.. (:))
Pastu aku beli tiket balik jam 3 p.m and aku sampai kat Batu Pahat jam 7 p.m..
Selamat smpai sudaaaaaaaaa... hehehe
Terima Kasih kerana mengeja.. Suke..?? Kalao suke, kome like je..

Benciiiiiii...!!!

Aku paling tak suka kalau gaduh ngan boyfriend..
aku da penat layan hat lelaki ni... tak tau la apa yang diorang nak.. balik2 kita yang salah..
kadang2 tu, aku nak juga ruang untuk berfikir.. bukan cuma nak fikir pasal dia je..
sakit hati aku ni... rasa macam nak melalak pon ada gak.. tapi apa nak buat kan.. da memang perangai lelaki macam tu... banyak kerenah...


kadang2 ada juga aku terfikir.. dia ingat kat aku ke tak eaq..?? atau.. dia dah totally lupa kat aku.. umm... tak faham.. tak faham...

Hate U..!!!!
Terima Kasih kerana mengeja.. Suke..?? Kalao suke, kome like je..

beg hilang..

hehehe
sory.. terlupa la pulak nak update...
bukan apa.. tak ada idea nak tulis apa..
ni baru je dapat idea nak tulis apa..

ari isnin ari tu kan aku balik kampung.. malang betul nasib aku... beg aku hilang...!!!!
da la ada barang penting kat dalam beg tu..
aku ni cuai btol la..


nasib baik ada orang jumpa.. kebetulan kat dalam beg tu ada 'card name' aku...
malam semalam orang tu call.. dye tanye nama aku.. n dia cakap yang dia jumpa beg aku..

Tuhan je yang tahu macam mana gembira nya aku time tu..
aku ingat.. sabtu ni nak pergi shah alam la.. nak ambil beg tu..
wish me to be save on the road..
Terima Kasih kerana mengeja.. Suke..?? Kalao suke, kome like je..

Selamat Hari Ibu...

Hari ni Mother's Day... Aku still kat puncak perdana ni.. Esok baru aku balik..
Dan Esok juga la baru aku dapat ucapkan 'Happy Mother's Day' kat mak aku..
Sedihnye... :(
Tapi nak buat macam mana kan.. perjuangan perlu diteruskan..

Anyway...
Love U Mom...
Love U 4ever...


Terima Kasih kerana mengeja.. Suke..?? Kalao suke, kome like je..

MERDEKAAAAAAAAAAA!!!!!

TAdi baru je lepas last paper... haaaaappppppyyyyyyyyy nyerrrrrr...!!! huhuhu
Tak sabar nak balik isnin ni.. hehehe

Boleh tahan mencabar juga la soalan IMC401 tadi..
dapat jawab tu, da semestinye.. tapi.... betul ke tak.. aku tak tau la..
seram rasanya..

Agak2 macam mana la resultnye nanti kan..

umm... sabo je la...
Terima Kasih kerana mengeja.. Suke..?? Kalao suke, kome like je..

Mimpi Ngeri

Tadi aku tido la sekejap, nak relax la kot.. sebelum study..
Lagi satu, sebab aku pening kepala.. Rasa macam berputar alam ni.. (lbeh2 plak..)

Aku mimpi pasal sorang budak ngan aku sekali la.. budak tu baik.. dia bagi aku makan..
tak tau la kenapa.. siap bagi aku tumpang mandi lagi.. umm.. (aneh ni..)
Yang memang aneh tu.. rumah aku bukannye jauh pon, sampai nak kena tumpang mandi kat rumah orang.. Yang anehnye lagi.. aku mandi kat rumah budak tu, mak budak tu tak tau pon..
Lagi satu.. Time aku mandi tu.. budak tu siap ada kat bathroom tu sekali.. Yang ni memang aneh...!!!


Lepas mandi tu.. Tiba2..
Alamak..!! kantoi kat mak budak tu.. Mak dia pelik sebab anak dia kat bilik tak keluar2.. (klau aku jd mak dye pon aku rsau..)
Tiba2 mak dia macam ternampak aku.. so, aku pon lari la ikut tingkap.. (kenapa mesti lari..???)
Lepas keluar tu.. aku pon lari nak balik rumah.. then, aku nampak kawan aku.. tapi dia tak dapat nak cam muka aku sebab aku tutup muka guna kain batik.. tinggal mata je..
Dia tengok aku lain macam je.. macam pelik..
Tapi aku tak pedulikan dia.. aku terus je lari melepasi dia..
Rumah aku tak jauh.. Rasanya... sebelah je kot... Tiba2 boleh ada HARIMAU la pulak.. nak kata rumah aku dalam hutan.. tak pulak..
HARIMAU tu macam nak terkam aku.. aku po lari la sekuat hati.. tapi pelik la.. macam mana aku boleh lari selaju tu.. da macam pakai turbo.. (lbeh2 la plak..)
Nasib aku baik sebab aku sempat sembunyi.. Tapi kawan aku malang.. (kawan aku yang stare aku tadi..) Dia kena serang... aku tak tau nak buat apa.. so, aku lari selamatkan diri..(balik rumah..)


Aku lari sekuat hati aku..
TIBA...!!!
Aku bangun...
Aku menggigil la kot.. seram sejuk aku dibuatnye.. Jantung aku pon berdegup kencang gila.. rasa macam real je.. meremang bulu roma..

Bila fikir balik.. Pelik Juga.. Sebab HARIMAU tu pelik la.. kenapa dia makan mangsa yang agak jauh dari aku.. sebab.. kalau aku sembumti macam mana pon, harimau kan boleh hidu bau mangsa.. kenapa dia lepaskan aku dan cari magsa lain..??? (memang aneh..)
Rasanya ni first time aku tengok harimau ni.. harimau ni aneh sikit..
Sebab harimau ni kurus..(tak makan ke..??) Belang kat badan harimau ni pon lain gak..
Memang tu harimau belang.. tapi belang kat badan harimau tu ada yang warna hitam, ada yang warna putih.. mix.. keliling mata harimau tu warna hitam juga.. hitam dan tebal

Jangan la benda2 ni ada betul2... menyeramkan je..
Terima Kasih kerana mengeja.. Suke..?? Kalao suke, kome like je..

Memory PWTC

Happy sangat hari ni...
Tadi aku ngan Dya pergi PWTC.. ada bookfest la katakan.. (excited tak habis lagi ni..)

Mula2 kitorang naik bas dari kolej sampai seksyen 2..

(dalam bas...)

Dari seksyen 2 tu.. kitorang tukar bas ke Pasar Seni.. Time kat dalam bas tu, terjumpa dengan Sherlin ngan Azzah.. kebetulan, Sherlin memang nak pergi PWTC juga.. Azzah pulak nak pergi Bukit Bintang.. jumpa kawan dia...
Sherlin tu sebenarnya, nak pergi PWTC ngan cousin dia Terry..
So, kitorang pon pergi la PWTC sama-sama..

Sherlin

Terry

Sampai kat Pasar Seni.. Kitorang pergi PWTC naik LRT..
Kat PWTC tu la CERITA BERMULA... hahaha (da cam setan plak.. :p)

Aku nak beli novel keluaran ALAF21 (Karangkraf).. Cari punye cari.. tak jumpa2 juga.. Rupa2nye.. Karangkraf ada kat Dewan Tun Dr.Ismail.. Tingkat bawah je kot.. hahaha (biol sudaa..)

Pusing punye pusing.. dapat gak novel yang aku cari.. (HAPPY GILA...!!!!)
AND... yang paling best tu.. Ramlee Awang Murshid ada lagi kat situ..
Apa lagi.. aku pun pergi la bayar novel tu and terus pergi beratur nak minta autograf.. (Excited ni..)

Sutera Bidadari yang kutunggu selama ini... huhuhuhuhuhuhu

Ni la peristiwa yang tak akan aku lupakan..

AUTOFGRAF R.A.M tu.........
hehehehehehehe

HAPPY SANGAT...!!!!!!!
Terima Kasih kerana mengeja.. Suke..?? Kalao suke, kome like je..

Tension..??? Jom Swim...

Da lama gak aku tak tulis post kat sini...
bukan tak nak tulis apa2, cuma sibuk sikit kebelakangan ni.. maklumlah.. final exam la katakan.. (tension ni..)
ni pun baru la dapat rehatkan otak sikit.. huhuhu
kalau tak.. macam2 rasa ada.. nak demam pon ada gak..

Penat betul la hari ni.. Pening kepala.. rasa macam nak tanggal kepala ni..(lebih2 pulak..)
Tadi, aku and my housemate beramai-ramai mandi kat kolam renang kat Resak..
Lama gak.. 4jam ada la kot.. penat gila2.. macam2 kuak aku buat.. hahaha
berenang macam DUYUNG pon ada gak.. huhuhu.. rasa cam duyung la pulak.. (perasan lbeh..)


Yang memang tak boleh blah.. Ada sorang lelaki terselit.. hahaha (Roy la tu..)
Best sangat hari ni..


Anyway.. Hari ni memang best, sebab dapat kumpul 1 rumah bersama...


Terima Kasih kerana mengeja.. Suke..?? Kalao suke, kome like je..

Meh le Jenguk..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright@Segala Yang Tercatat Diatas Adalah HAK MILIK HANA SANG RATU