Ouran ~Oh Aku Heran~

Assalamualaikum semua..
Apa khabar..?? 
Bagus lah kalau korang semua sihat-sihat je.. Kalau tak sihat, cepat-cepat pergi jumpa bidan.. Ehh.. salah pulak.. Hehehe.. Bidan tu untuk orang bersalin kan.. Hana bergurau je.. Kalau korang sakit.. Cepat-cepat pergi buat temujanji a.k.a date. Bukan date dengan boyfriend tau, tapi date dengan doktor. 

Ok lah, jauh pulak Hana melalut hari ni kan.. Hehehe
Tanpa membuang masa lagi, marilah kita meneruskan agenda kita hari ini..
(Hahaha.. Ayat buku teks)

Hana saje je buat tajuk macam tu.. Hana kan suka buat kontroversi..
Hehehhe (ketawa jahat..)

Untuk bahan bacaan blogger-blogger kesayanganku, kali ni Hana nak story-mory pasal cerita animasi yang Hana baru tengok baru-baru ni. Tajuknye adalah Ouran High School Host Club

Ouran High School Host Club.
Cerita ni mengisahkan seorang perempuan yang bernama Fujioka Haruhi yang baru bertukar sekolah ke Ouran High School a.k.a Ouran Gakuen. Ouran Gakuen merupakan sekolah elite buat anak-anak orang kaya di Jepun. Haruhi berpeluang belajar di Ouran Gakuaen adalah disebabkan biasiswa yang ditawarkan kerana kecemerlangannya dalam pelajaran. Suatu hari, ketika Haruhi sedang mencari tempat sunyi untuk belajar, Dia telah memasuki bilik musik yang telah lama tidak digunakan. Tiba-tiba, muncul 6 orang pelajar lelaki yang tak dikenali dan mereka memperkenalkan diri sebagai ahli Host Club

Tanpa Haruhi sedari, dia telah memecahkan pasu antik yang bernilai 8,000 000 Yen milik Host Club. Untuk membayar kembali apa yang telah dipecahkannya, Haruhi terpaksa menjadi budak suruhan dalam kelab tersebut. Bermulalah kehidupan Haruhi sebagai ahli Host Club.
(Sesungguhnya.. Memang ayat buku.. -_-")

Ouran High School Host Club
Watak-Watak Utama

                           1. Fujioka Haruhi (Natural Type
                           2. Suou Tamaki (Prince Type)
                           3. Otori Kyouya (Cool Type)
                           4. Hitachiin Kouru (Little Devil Twin Type)
                           5. Hitachiin Hikaru (Little Devil Twin Type)
                           6. Haninozuka Mitsukuni (Honey) (Cute Lolita Type)
                           7. Morinozuka Takashi (Strong n Silent Type)

Watak-watak Utama.. :)
--->  Hahaha.. Terkeluar

Animasi Ouran Highschool Host Club ni, ada Live Action tau. Drama 11 Episode adaptasi daripada Anime Ouran Highschool Host Club ni memang best.
 Memang sebijik macam yang animasi. Cuma, tak semua episode dalam Animasi ada kat Live Action. 

Alalalalala.. Comelnye diorang...
Haaa..!! Cepat pilih.. Hehehe... Comelnye..!! Kawaii ne..
Minna.. Hontou no kawaiindeshou..!!
 Yamamoto Yusuke as Suou Tamaki
 Kawaguchi Haruna as Fujioka Haruhi
Daito Shunsuke as Otori Kyouya
Little Devil Twin 
Chiba Yuudai as Haninozuka Mitsukuni
Nakamura Masaya as Morinozuka Takashi
Watak tambahan.. Hehehe
Ryuusei Ryo as Nekozawa Umehito
Comel kan, diorang ni semua.. hehehe..Korang pun comel jugak.. 

Ok lah.. sampai sine je sesi merapu-meraban Hana kali ni..
Hana nak minta maaf kalau ada sesiapa yang terasa, terkecil hati, atau terhiris dan terluka.
Hana minta maaf ye.. 

Peace Yo..!! Hehehe.. tata titi tutu..

- - - - - - - - - - With Love - - - - - - - - -
~ Hana Sang Ratu ~

Terima Kasih kerana mengeja.. Suke..?? Kalao suke, kome like je..

No comments:

Post a Comment

.ASSALAMUALAIKUM...
.Sila Tinggalkan Comment Anda Disini..
Pleeeaassee.. SATU pon jd la..

Meh le Jenguk..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright@Segala Yang Tercatat Diatas Adalah HAK MILIK HANA SANG RATU