Barbie...??????

Ehh… Barbie ke..??
Betulll la tu.. tak salah eja pon.. hehehe

Kenapa Barbie..???
Sebab.. Hana minat Barbie..

Tak rasa cam budak2 ker..???
Jawapan yang ideal adalah takkk..!!! hehehehe takkan la budak2 je boleh sukakan Barbie…

Sejak bilaaa pulakkkk…????
Sejak kecikkkk lagi..
Hana minat sangat tengok Barbie.. All Barbie movie, Kebanyakkannya Hana tengok..
Kalau ditayangkan kat tv3.. Hana tak pernah miss, kecuali klau ada hal yang tak dapat dielakkan..

Kan kat Astro ada jugakkkk..???
Astro..??? Kat umah Hana mana ada Astro.. Mahal la nak bayar.. Tak mampu la kottt.. Maklumlah.. Family Hana bukannya family berada.. Susah pon tak.. Cukup2 makan laaa…
Ehh.. menyimpang pulak dari story asal..

Kita sambung cerita pasal Barbie tadi ok..
Hana memang minat barbie sejak kecik lagi.. Tapi tak mampu nak beli Barbie doll tu.. Mahal sngat laaa.. Rasa geramm je bila ada keluaran baru Barbie doll.. Dah la tak dapat beli, Dye boley buat banyak keluaran baru pulakkk.. Tuu yang rasa nak ngamukkk tuuuu…


Yang ni keluaran movie mse kecik2 dulu.. Kualiti warna pun kurang.. Tapi tetap kelihatan mantap untuk ditonton bersama adik2.. hehehehe

Yang ni, kualiti warna da makin improved.. Effect pon menarik.. Cerita2 yang menyentuh hati, kalbu dan sanubari.. (ehh.. lebih2 pulakk..)

Yang ni koleksi fairy... Mula2 tu Barbie ni takde sayap macam fairy2 yang lain, nama dye Elina, bila dye dapat sesaikan mission yang fairy lain tak dapat buat, dye dikurniakan sepasang sayap..
Siapa yang bagi..?????
Permaisuri Fairytopia yang hadiahkan..
After that, Elina terlibat dengan kes penculikan Prince Nalu, putera mermaid tuuuuu...
Dye terpaksa korbankan sayap yang baru dye dapat tu untuk dapatkan ekor mermaid...
Bila dye da dapat selamatkan Nalu.. Elina tak sempat naik ke daratan pada waktu yang telah ditetapkan, sebab kalau dye sempat naik, dye dapat jadi fairy semula..
Dia teringatkan buah berry yang akan menunjukkan rupa sebenar bila makan buah berry tu..
Bila dia makan buah berry tu.. Elina jadi fairy semula, sayap dye bertambah cantik.. Baju Elina pulak, macam ada sisik, sebab dye pernak jadi mermaid...
Dua Barbie movie ni adalah 'My Favorite' hehehehe...


Yang ni best jugak.. Tapi, tetap tak boleh lawan yang 'My Favorite' tuuuu.. hehehehehe

Yang ni pulak adalah yang paling latest Hana dah tengok... Ada lagi yang Hana belum tengok..

Anyway.. Thanx sebab sudi baca post Hana yang membosankan ni, maklumlah.. Tengah sumbat.. Tak tau nak tulis pe.. heheheheheh.. Jangan marah ok... 
Luv u alll.... Sayangggggg koranggggg....

Terima Kasih kerana mengeja.. Suke..?? Kalao suke, kome like je..

Aku...?????

Kenapa tajuk tu 'aku'..???
Mesti korang pelik kan..??
Kenapa dengan 'aku'..??
Apa dah jadi kat 'aku'..??
'aku' sakit ke..??
'aku' jatuh ke..??


Relaxxxx.. jangan paniccc..!!
Sebenarnya..
Hana saje je nak wat tajuk cam tu...
Maklumlah.. Korang kan pantang tengok tajuk pelik2 ni kan.. hehehe
Eh.. Ololololo.. Jangan la marah kat Hana...
Hana gurau je kott..
Maklumlah.. sumbat masuk air, sebab da lama tak post ape2 kat 'Blog kesayanganku ini..'

Jangan marah2 ok.. hehe

Sebenarnya.. Hana nak story ni..
Minggu lepas.. Student2 UiTM cuti mid-term + cuti Raya Haji..
So... Da cuti.. Hana balik kampung laaaa.. Hehehe
Seronok tau...

Hana balik hari jumaat.. Bertolak pagi.. Naik bas je.. Maklumlah, tak mampu nak naik flight smpai senai.. Mahal tu tket... huhu

Sabtu tu Hana takde wat pe.. Kerana kebosanan tu dah sampai ke tahap dewa-dewi-dewu..
Hana pon pergi la kacau mak Hana yang sedang bekerja kat kedai makan...
Dapat makan free la kottt.. hehehehe
Da makan lepak2 la.. Sementara tunggu mak Hana siap kemas kedai makan tu..
Macam biasa la.. Hana kan 'Gila Camera', amik gambar la..

Sangat cuns kan.. hakhak.. (sangat2 perasan..)

Hari Rabu..
Agak menyedihkan sedikit.. Sebab, Hana ingat nak keluar jalan2 dengan kawan2 lama..
Mula2 tu, dah deal baik punya.. Tapi.. Tiba2 je diorang semua ada hal lain..
So.. Hana jalan2 sorang2.. Sedih kannnn...??? :(
Hana pergi mana je..??????
Umm..
Mula2 tu, Hana pergi beli tiket bas untuk balik Shah Alam.. Maklumlah, belum mampu nak beli tiket flight dari Senai ke KLIA...
lepas tu, Hana jalan2 berseorangan kat mall.. Hana makan takoyaki.. Sedaaaapppnnyyyeeeeeeee..


Kerana kebosananku amatlah terserlah.. Hana tengok wayang.. SORANG2.. sedehh la kotttt...
Haa..?? Movie pe..???

Movie ni lerrrr...
Klako la jgak movie ni.. Ayat dalam movie ni, yang mungkin akan jadi ikutan budak2..
"berk"
Contoh ayat.. "Berk..!! Lu pe hal berk..!!"

Malam jumaat.. (Khamis malam jumaat je kottt)
Hana keluar dengan kawan.. MEREMPiiTTTTTTT la kottt..
Hahahaha.. Takde la.. Mane ade merempit.. Kitorang lepak kat Dataran Batu Pahat je kottt..
Tapi sangat happy.. sebab, takde la terkilan nak kelua jalan2 dengan kawan yang dah lama tak jumpa..

Hari jumaat..
Hana temankan Kawan Hana pergi buat survey kat Kilang Kerepek..
Dapat la pengalaman tolong packing kerepek kat kilang..


Kalu ikutkan hati.. Nak balik Shah Alam hari ahad..
Nak buat mcam mana kan.. Tiket bas da habis.. Beli la hari sabtu..
Nak beli tiket flight mahal sangat..
Nasib Badaaaannnn....

Ehhh... belum habis lagi la..
Ada lagi yang Hana tulis..
Teruskan membaca.. hehe

Ni yang paling besssssttt sekali.. Esok nak balik Shah Alam, malam tu, Hana boleh keluar pulak.. Bukannye packing2..

Hana pergi mana..??
Hana keluar dengan Mr.S**** hehee..
Dah lama tak keluar tengok wayang dengan Mr.S****
(Identiti Mr.S**** adalah dirahsiakan kerana beliau sangat pemalu dan tak mahu dikenali ramai..)

Tengok movie pe..???
Movie ni..... jeng jeng jeng...


Best la jugak movie ni.. Tekezzzuutttt Hana... Banyak jugak shark kat dalam sungai tu..

Ni koleksi Gila Gambar malam tu..


Mesti korang tak puas hati kan tengok gambar ni...
Sebab muka Mr.S**** tak nampak...
Kannnnnnnn... hehehe
Sorry... Permintaan anda untuk melihat beliau tidak diluluskan..

Ok la.. Hana da penat da ni.. Nak buat Assignment pulak lepas ni..
Sampai ketemu lagi yaaaa.... (Bila pulak Hana jadi misz Endon ni..??)
Take Care Always Yah..
Terima Kasih kerana mengeja.. Suke..?? Kalao suke, kome like je..

Present For You

Hana ada hadiah sikit untuk korang..
Hadiah ape…???
Tak Mahal pon.. Harga pon, tak tau la ade ke tidak.. Tapi Hana buat dengan penuh kasih sayang tau..
Image Comel Untuk HideShoutbox korang..

Hana buat post ni.. Sebenarnye ad tujuannye.. Adik sedara Hana la.. Suruh Hana buatkan Image tu untuk dia..

Alang-alang buat untuk dia je.. Baik hana buat untuk korang skali.. kan..???
Korang tukar 'code' atau senang nak kata 'URL' untuk image je..

http://4.bp.blogspot.com/-oraLPvGVhNQ/TrKCxq5ZubI/AAAAAAAAAhw/YlIwu28Imrs/s400/33.png

http://1.bp.blogspot.com/-dFuQbXfBy0M/TrKA_f9z__I/AAAAAAAAAgo/9AgZamMM50k/s400/453.png

http://2.bp.blogspot.com/-2P66XzFMMQw/TrKBPVEQQLI/AAAAAAAAAg0/6DCyBEAcurk/s400/chibixx.png

http://4.bp.blogspot.com/-a4qt3YKFfKc/TrKBciuZRlI/AAAAAAAAAhA/ZKHGZnSrOO0/s400/couple.png

http://3.bp.blogspot.com/-i8ui6jmiDvk/TrKBpEi6SkI/AAAAAAAAAhM/PgQnCPp02Uo/s400/foxy.png

http://4.bp.blogspot.com/-lfq7OywdgL4/TrKDvMqHwNI/AAAAAAAAAh8/sDs2t1R2qw0/s400/glass.png

http://2.bp.blogspot.com/-0bdFfXMd7mw/TrKF2LwpHMI/AAAAAAAAAiI/-U306JfXv2w/s400/huhu.png

http://2.bp.blogspot.com/-JE9HfzllRD4/TrKGKz4SiPI/AAAAAAAAAiU/XRyIa83UH3g/s400/ichigo.png

http://4.bp.blogspot.com/-P1NuM18XGBs/TrKGWq39XVI/AAAAAAAAAig/CfEOiSkrrp0/s400/juju.png

http://3.bp.blogspot.com/-B3A93RvKPUw/TrKGmEJ2IyI/AAAAAAAAAis/S1wEENMfqu0/s400/kuroneko.png

http://3.bp.blogspot.com/-EqSIPNjF8QM/TrKGzv-AxAI/AAAAAAAAAi4/yi0RP1SePFw/s400/lacus.png

http://2.bp.blogspot.com/-M-EqU_p-GZw/TrKHFZFUgyI/AAAAAAAAAjE/AXUgh9DtYBE/s400/leopink.png

http://3.bp.blogspot.com/-wmb-g6s71y4/TrKHtpuAFlI/AAAAAAAAAjQ/KjaOKhYsjLk/s400/meecup.png

http://1.bp.blogspot.com/-LXpGNvhMhIw/TrKIGS3PwaI/AAAAAAAAAjc/We1SVx0uApU/s400/misspink.png

http://4.bp.blogspot.com/-w_-V_r3rTDs/TrKIokPd4nI/AAAAAAAAAjo/1XENRsVFrYQ/s400/pandaboy.png

http://4.bp.blogspot.com/-rlRhvSRdLu8/TrKI1-NoU4I/AAAAAAAAAj0/rGmg0LIO8Hg/s400/rally.png

http://3.bp.blogspot.com/-2pem-qSbXQs/TrKJAmMMNhI/AAAAAAAAAkA/zFgZeFZrAy8/s400/rangiku.png

http://1.bp.blogspot.com/-G4HMT8_5bUM/TrKJK5T1DwI/AAAAAAAAAkM/7B5BAv3Q7KY/s400/rukia.png

http://2.bp.blogspot.com/-fh-3tJinekA/TrKJYkHrIhI/AAAAAAAAAkY/OpLdf2YJlKg/s400/sape%2Btah.png

http://4.bp.blogspot.com/-M8L0BF3dbt0/TrKJkQ-C6NI/AAAAAAAAAkk/5fz4pQHLVtM/s400/sbhy.png

http://2.bp.blogspot.com/-c3pxInRz24Q/TrKJ3f7c23I/AAAAAAAAAkw/MhJwdC0ijf4/s400/shirohehe.png

http://4.bp.blogspot.com/-Y7iNksZkp7o/TrKLiQMC5-I/AAAAAAAAAlU/mMcvnCpgudQ/s400/shout%2By.png

http://3.bp.blogspot.com/-gy-UZLIKV3g/TrKLtvVgcwI/AAAAAAAAAlg/QRhit0sJa7k/s400/shouty.png

http://1.bp.blogspot.com/-a-lWtttgU24/TrKMZbRPEDI/AAAAAAAAAls/hcKKspw1tOk/s400/stellarlousier.png

http://4.bp.blogspot.com/-CNqytMGUD_4/TrKMlEPH6SI/AAAAAAAAAl4/36pSvjtr-As/s400/teacuppainter.png

http://4.bp.blogspot.com/-9qFxHG9fDck/TrKMzstd0YI/AAAAAAAAAmE/w7B6_aIBOms/s400/toushiro.png

http://3.bp.blogspot.com/-4TVUgtZGFgQ/TrKNAb0dv8I/AAAAAAAAAmQ/HFp4EbfpQ7c/s400/toushirowatermelon.png

http://4.bp.blogspot.com/-JrXMhGizjVg/TrKNegTxP7I/AAAAAAAAAmc/XcEa5ixG55c/s400/uruhara.png

http://2.bp.blogspot.com/-DTaIMWPtwiw/TrKNwI79PwI/AAAAAAAAAmo/tw6MD8hW3n8/s400/xynthica.png

http://3.bp.blogspot.com/-foUWxG96CaY/TrKN-P2uRTI/AAAAAAAAAm0/QjjfLpIsxKA/s400/yuyi.png

http://4.bp.blogspot.com/-p2t6nxqrKiQ/TrKOKv6lP8I/AAAAAAAAAnA/KxAdxu8YtFo/s400/yuzu.png

Korang pilih la mane yang korang suke.. Yang penting korang hepi.. :)

Ehh.. Lupa pulak.. Kalau korang nak copy URL tu.. Korang 'highlight' dulu.. Then.. Tkan 'ctrl+c' serentak...

Selamat mencuba...
Terima Kasih kerana mengeja.. Suke..?? Kalao suke, kome like je..

Shopping Kat Berjaya Times Square

Mula-mula tu ingat nak jalan-jalan je.. Nak Release tension la kononnye.. Maklumlah.. Assignment bertimbun bak gunung kinabalu.. (lebih2 la plak.. hehehe..). Kawan-kawan cakap “kita jalan-jalan je ok..”

Last-last, shopping jugak.. Macam-macam Hana beli..
Kawan-kawan yang mula-mula nak jalan-jalan tu.. Lagi banyak barang yang diorang beli..
Maklumlah.. Bnyak sngat godaan kat sne.. Harga pon sngatla menggoda hati, perasaan, jiwa, raga dan bakul.. Eh.. Ape la yang Hana mengarut sorang2 ni.. hehehe Sowri..

Kite smbung balik cite tadi..
Yang tak bley tahan tu.. Hana bley kne goda gila2 dgan spasang kasut ni.. Caaanntiiikkk sngat… Da kne goda, mana bley xbeli.. Wajib beli..!! hehehe.. Hana ni, da la pantang kena goda dengan kasut.. Memang xbley tahan pnye la.. Dah la kasut tu comel.. Rasa cam Cinderella plak ble pkai.. (perasan lbeh..)

Ha…!!! Ni la die kasut yang da menggoda Hana tu…
Aku tergoda.. Aku tergoda terkachiwa.. Dari kerana mata… (Cewaahh.. ) hahahaha..

Lagi apa yang Hana beli…???
Sabar2.. Hana nak bagi tau la ni.. hehehe..

Hana beli contact lens baruuuuu… Colour grey.. tp nmpak mcam htam… nice.. beso mate dibuatnye.. Rasa mcam Barbie Doll Pulak.. hehehe.. Hana ni perasan lebih je kan.. Almaklumlah.. Xde orang nak puji.. Ape lagi.. Masuk bakul angkat sendiri la… hehehe..

Ni lah die mata baru tu.. Eh..!! bukan.. Contact lens baru.. hehehe..

Hana ada beli baju.. tapi leher terbesar la plak.. Dah mcam ape dah.. hahahaha.. Klaka la plak..
Ni ha bajunye... Ish3.. Ape la.. Camne nak pakai ni.. Malu kat orang.. hehehe..

Ada lagi baju yang Hana beli.. Yang ni comei.. hehehehe..

Comel kan.. hehhehe.. (Perasan comel la tu..)

Shopping punya shopping.. Xperasan duit da mkin kurang.. hahaha..
Yang paling best tu..
Pergi shopping naik bas.. Balik naik VIVA..!!!

Ha..??? Dapat dari mana..???
Hehehehe.. Kawan Hana sewa.. Time kitorang nak balik tu.. Die suruh kitorang balik naik kereta dengan die je.. hehehehe
Bestkan.. :)

Ok la.. Mata pun da mengantuk ni.. Kita sambung segmen lain pulak lain kali.. hehehe
Terima Kasih kerana mengeja.. Suke..?? Kalao suke, kome like je..

Meh le Jenguk..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright@Segala Yang Tercatat Diatas Adalah HAK MILIK HANA SANG RATU