Dah Tahu Still Nak Tanya..!!

Assalamualaikum . . . 

Tadi masa tengah selak-selak muka buku ku yang tersayang tu.. Hana terbaca satu status ni.. 
Sebenarnya, benda ni dah lama.. Tapi, masih berkesan untuk menjadi halwa tekak untuk ketawa terkekek-kekek bersama kakek.. Eh.. Hehehe melalut sudaa..

Nak tahu apa status yang orang tu buat..?? Laa.. Hana ingat, korang tak nak tahu tadi.. Hehehe..

Benda yang Hana nak katakan ni, tak ada lah penting mana pun. Hehehe
Cuma "Soalan-soalan sengal yang selalu orang tanya.."
Soalan apa..?? Ehh, sabar-sabar!! Jangan gelojoh.. (padahal dia yang tak sabar nak tulis.. -_-")

Soalan-soalan sengal ni dipersoalkan mengikut situasi-situasi yang sangat kena pada tempatnya (nak kena penumbuk ada la..)


Situasi
Waktu kita tengah baring sambil tutup mata

Soalan:      Kau tidur ke..?? 
Jawapan:   Tak lah, aku tengah training macam mana nak mati nanti.

Mehh kita training sama-sama.. huhuhuhu

Situasi:
Bila kita bawa TV rosak untuk direpair (bawa jumpa technician)

Soalan:      Nak repair TV ke..??
Jawapan:   Ehh.. Tak ada lah, aku bosan!! Saje laa aku bawak tv ni jalan-jalan.


Mehh le ikot skali.. Hehehe

Situasi:
Waktu kita baru bangun tidur..

Soalan:        Kau dah bangun..??
Jawapan:     Ishhh.. Tak ada laa, aku tengah tido sambil jalan ni.. (kang ku tamparrr.. sia-sia hidup -_-")


Jom sama-sama
tidur sambil jalan-jalan

Situasi:
Bila kawan kita call phone rumah..

Soalan:        Wehh, kau ada kat mana sekarang ni...??
Jawapan:     Aku ke..?? Aku kat bus stop..!!


Kita tunggu bas sama-sama nakkk...????

Situasi:

Bila someone nampak kita keluar dari bilik mandi, basah-basah and pakai towel.. 
(lepas mandi)

Soalan:        Kau baru mandi ke...??
Jawapan:     Ehh.. Tak ada lah, aku jatuh dalam lubang jamban tadi..!!

Nak jatuh skali ke..?? Mehh le kita.. Hahahahha

Situasi:
Waktu balik kerja, jam 7 malam, nak bukak pintu rumah..

Soalan:         Hai.. Baru balik kerja ke..??
Jawapan:      Tak ada lah, kita baru je nak pergi kerja..!!


Memang nak mintak penampo.. Lagi mau tanya ka..


Situasi:
Waktu kat dalam toilet, pintu toilet of coz dah kunci, tiba-tiba ada orang ketuk.. (melepaskan hajat..)

Soalan:         Ada orang tak kat dalam..??
Jawapan:      Mana ada orang.. Baldi yang tengah cakap ni..!!



Hahahaha.. Terukkan..?? 
Tapi, kebiasaannya.. kita just cakap dalam hati je kan.. Tak ada lah sampai nak cakap terus macam tu.. Kalau lah kita cakap terus macam tu, mesti orang yang dengar tu cakap kita ni tak ada adab kan..??

Okay lah.. Hana pun ada banyak kerja nak buat sebenarnya..
Tapi meluangkan sedikit masa untuk kamoo..

Anyway, Hana nak minta maaf kalau-kalau ada terkasar bahasa..
Tertulis secara tak sengaja.. 

Bye bye...

#The End#

Terima Kasih kerana mengeja.. Suke..?? Kalao suke, kome like je..

Jangan Tolak..!!! Saya nak terjun la ni...!!!

Tolak...?? Siapa yang nak tolak siapa ni...?? Terjun..?? Hah!! Ada orang nak bunuh diri ke...??
Hahahaha... Mana ada...!! Cliché la korang ni..
Ehh.. Relax2.. Jangan la panic.. !! (Kat umah da haru-biru.. Hahaha)

Nak tau kenapa menjerit cam tu ke...?? Mesti korang nak tau kenapa Hana buat tajuk macam tu.. kan..kan..kan.. 
Sebenarnya, post Hana kali ni, Hana nak story kat korang pasal ‘Bungee Jumping’... Yayyyy..!!!
Korang tau tak ‘Bungee Jumping’ tu apa...?? 


'Bungee Jumping' ni merupakan satu aktiviti rekreasi yang mula mendapat perhatian di negara kita sekarang ni.. Kalau tak silap maklumat la kan.. Kat Malaysia pun dah ada tempat nak buat aktiviti ni..
Hah..!! Kat mana..?? Hehehe.. Mesti korang nak tau kan...?? Okay2.. Hana bagi tau yeeeerrrr, ni yang Hana tau je yehh..

Jeng..Jeng..Jeng.. Kat Sunway Lagoon..!!! Dengan bayaran RM50.. Korang boleh lah terjun menjunamkan diri pada ketinggian 21 meter dari atas air...

Aspek2 keselamatan amatlah tak boleh nak dipertikaikan lagi.. Mula2 tu kena la ikat tali kat kaki... Hah..!! Nak ikat kat pinggang..??!! Ehh.. Takboleh2, tak boleh la macam tu.. Bahaya tau macam tu... Nak main ‘Bungee Jump’ ni,  kena la utamakan keselamatan diri.. Tali khas untuk aktiviti ni (elastik tau tali tu..), akan disediakan dan akan dipasang oleh orang yang bertanggungjawab kat situ mengikut kesesuaian berat badan.. Kalau orang tu tak ada.. Jangan ngade-ngade nak pakai tali tu sendiri.. 
Nanti tersalah tali pulak.. (Tali ikat lembuuu..)

Bila dah siap semuanya... Get set, Ready, Jummmpppp...!!!! 

Aaaaaaaarrrrrrggggghhhhh...!!!  Eh.. Meh la jerit skali... Hehehe (lebih2 pulak..)
Okay2 sambung story.. Untuk pengetahuan korang la.. Aktiviti ni dilakukan kat tempat yang tinggi... Jadi, sesiapa yang terjun tu.. Mesti menjerit seriau punye la.. Hahahaha.. (Ketawa jahat  ^^,)

Tapi kalau sesiapa ada niat nak bunuh diri... Amatlah disyorkan supaya anda2 tu, main ‘Bungee Jumping’ ni dulu.. Baru tau rasa cam ne bunuh diri... Lepas tu baru amik keputusan samaada nak terjun jambatan atau tak... hehehehe

#Just Joking.. Jangan Marah.. Hehehehe#

Kalau korang nak tau, ada 5 Tempat Bungee Jump Paling Tinggi Didunia ni...
Hana akan senaraikan ikut ranking paling rendah sampailah yang paling tinggi, iaitu dari yang ke-5 hinggalah yang pertama... Okay...???


Ranking: 5th star High Place
Europabrucke Bridge kat AUSTRIA.. Kalau kat sini, ketinggian jambatan tu dah sesuai sangat dah..  Agak2 korang sedia tak nak terjun pada ketinggian lebih 630 kaki...??? (makk tingginya..!!!)

Europabrucke Bridge, Austria..
Cantiknyeeee.... Nak terjun.. Nak terjun... (gayat sebenarnye.. -_-")

Ranking: 4th star Higher Place
Bloukrans Bridge kat AFRIKA SELATAN.. Yang ni lagi tinggi dari yang atas tu.. Umm..?? Berapa kaki..?? Ooowhh.. Takde la tinggi mana, ada la lebih dari 708 kaki... Hehehe (Senyum senget..)

Bloukrans Bridge, South Africa..
Tak jatuh ke..?? Seram lah.. Bawah tu batu.. -_-"

Ranking: 3rd star More Higher Place
Verzasca Dam kat Switzerland.. Yang ni sure selamat.. :p
Ye la.. kan dekat empangan, mesti kat bawah tu banyak air.. kalau jatuh pun kat dalam air je... Tinggi pun lebih kurang yang kat atas tu.. Cuma lebih sikit je.. Ada lah dalam 720 kaki je.. (Saje je takut2kan orang.. Jahat kan Hana ni.. Hehehe

Verzasca Dam, Switzerland...
Cantik lah permandangan kat sini.. Ada tak orang yang baik hati nak bawak Hana pergi tempat ni..??

Ranking: 2nd star Highest Place
Ha..!! Yang ni kat Asia tau.. nak tau kat mana...?? kat Macau Tower yang kat CHINA tu...
Kat mana diorang buat..?? Laaa.. kat puncak Macau Tower tu laaa... Tak tinggi pun.. 760 kaki je...

Macau Tower, China..Tinggi Wooooo. . . . Wa tala belani mau telejun meyyyhhh. . . .
Ranking: 1st star Most Highest Place
Ni lah yang paling di tunggu2 selama ni... tempat paling tinggi sekali... Kali ni tak tipu.. Seriously, memang tinggi.. Tapi macam excited je nak terjun and jerit sekuat hati… Hehehehe..
Eh.. lupa pulak nak bagi tau kat mana tempat tu..
Tempat tu kat Royal Gorge Bridge, Colorado, USA…
Tempat ni, adalah tempat yang paling tinggi untuk korang terjun suka-suka hati..
Kalau tak silap Hana la kan.. Tempat ni setinggi 1053 kaki...

Royal Gorge Bridge, Colorado, USA...
Tingginye.. Tite tatut la.. Awak teman tan tite tat tini ye.. (sepak kang..!!) hehe

Amacam.. Tinggi kan..?? 
Umm.. Kalau la Hana dapat peluang pergi kat semua tempat-tempat tu, mesti best kan..
(Kat Sunway tak sampai lagi.. Ada hati nak gi luar negara.. -_-")

Bila-bila, kalau Hana ada masa, Hana ingat nak pergi Sunway Lagoon laa.. Korang nak ikut tak..??
Haah..!! Apa kata, kita buat rombongan pergi Sunway Lagoon nak..??
(Semata-mata nak main Bungee Jump.. Memang membazir..!! -_-" )

Okay la.. Sampai disini sahaja entri Hana kali ni..
Kalau Hana ada terkasar bahasa atau tertulis, tercakap, tersebut, tertaip yang tak patut..
Hana minta maaf ye.. Take care.. Luv U Ollzzz... 

#The End#

Terima Kasih kerana mengeja.. Suke..?? Kalao suke, kome like je..

Alpaca..!! Apakah..???

Assalamualaikum semua..

Hana just nak bagi tahu je.. Tadi masa Hana tengah baca komik online Lawak Kampus..
Ada satu watak yang bernama 'Bebob' ni, dia ada bela ALPACA..

Alpaca tu apa...?? Umm.. Korang tahu tak llama...??
Kalau korang nak tahu la.. Alpaca dan llama ni sepupu-sepapat je.. 
Cuma Alpaca ni kecik sikit dari llama tu..

Alpaca yang cute...!!!
Alpaca ni merupakan haiwan domestik dari Amerika Selatan. Bulu Alpaca selalunya digunakan untuk membuat produk atau fabrik yang berasaskan bulu.. Macam baju yang dikait.. Contoh produk lain, macam sweater, stokin.. Macam-macam lagi lah yang boleh dibuat dengan bulu Alpaca ni.. Function bulu Alpaca ni kira sama macam Bulu Biri-biri jugak laa...

Alpaca dengan warna yang berbeza..
Sekumpulan Alpaca..
Gerammmnyeeee...!!! Ni, kalau binatang ni ada jual kat Malaysia.. Hana rasa hana nak beli la.. Hehehe
Comel sangat..

Bosan kan entri Hana kali ni.. Maafkan Hana ye... :)
Okay lah.. sampai disini saja...

Untuk maklumat lanjut tentang Alpaca ni.. Korang boleh pergi kat SINI... 



Terima Kasih kerana mengeja.. Suke..?? Kalao suke, kome like je..

Aku Tak Takut Laaa..!!!

Ehh.. Kenapa..kenapa...?? Ada orang kacau Hana ke..??!!
Mehh sini.. Bley tolong blasah skali... 
(sape la yang baik sangat nak tolong tu.. -_-")
Relax2.. Hana okay jekkkk.. Takde orang kacau Hana pun.. Hehehe
(da mula perasan sorang2..)

Tadi, time Hana dok dating dengan Abang Google yang tersayang.. 
(sayang la sangat kan..
Hana terbaca tentang satu tempat penginapan yang sangat unik, walaupun nampak agak menyeramkan.. 
Tempat ni dikenali dengan panggilan 'The Crazy House' oleh penduduk tempatan... 
Tempat penginapan ni berkonsepkan 'rumah pokok'.. So, kalau korang suka atau teringin nak cuba.. Boleh la pergi kat tempat ni..
Nama tempat ni actually adalah 'Hang Nga's Tree House Hotel' Tempat ni terletak di Da Lat, Vietnam.. 

Welcome lah sangat dengan muka macam tu... Hahaha

Makkk Aiihhhh...!!! Ni memang unik.. Tulis 'Welcome' tapi lidah die macam tu ea... Takpe2 nanti Hana potong lidah bende alah tu.. hahaha (ketawa kejam..)

Hotel ni, direka oleh seorang wanita yang bernama 'Dang Viet Nga' yang lahir pada tahun 1940.. Beliau memperkenalkan dirinya sebagai 'Hang Nga' yang bermaksud "Sister of The Moon".. Kalau korang nak tahu laa.. Beliau ni merupakan anak perempuan kepada mantan President Vietnam Ke-2 iaitu ' Truong Chinh '..
Beliau sangat menyukai sesuatu yang berunsurkan fantasi.. Sebab tu lah, beliau bina hotel yang mengerikan ni.. (adehhh.. -_-")

Korang nak tengok tak rupa hotel ni...?? Mesti lah nak kan.. Tapi kalau korang tak nak tengok pun.. Hana tetap nak tunjuk jugak.. Hahahaha..

Aiyoooo...!! Manyak ngeli (ngeri) wooo... macam mau makan olang (orang) meyhh..


(-_-") muka yang ngeri... boleh tido ke macm ni...???!!

Ni la struktur luaran Crazy House.. Macam2 rupa mengerikan ala2 pokok yang dah tua.. So, tak heran lah kalau penduduk tempatan panggil tempat ni Crazy House.. Sebab struktur binaan bangunan kat sini semuanya idea gila yang boleh dikatakan macam tak masuk akal..
Walaupun idea buat hotel ni kira macam idea gila, tapi bebaloi lah jugak.. Sebab hotel ni menerima jumlah kunjungan pelancong yang sangat ramai dari seluruh dunia..

Confirm malam2 tak boleh tido.. Merah betul mata patung haiwan tu..
Apa macam..??? Haa.. Macam ni lah reka bentuk dalaman hotel ni.. Boleh tahan kan.. Takde la seram sangat kannn...

Rekaan tangga yang unik... 
Senyummmmmm...
Agak2 kalau korang tak reti2 sabar nak turun.. Boleh la ikut jejak langkah pelancong tu ye.. Sengeh2 macam kerang busuk dulu... Lepas tu.. LOMPAT...!! Hahahahha
Okay2.. Berbalik pada cerita asal... :p
Bagus kan cara mereka mempelbagaikan struktur binaan.. Penyesuaian tangga mengikut tempat..
Nak tahu takkkk...?? Ada satu tempat ni, sangat menarik perhatian Hana.. Nak tau kat mana..??
Hehehehe... Hana suka bahagian 'Balcony' kat dalam hotel ni.. Comel sangat.. Hehehehe..

Comel kan..?? Macam Repunzel punya balcony...
Amacam...?? Okay kan hotel ni.. Takde apa yang nak ditakutkan... Cuma.... Seram sikit je la..

Okay lah.. Sampai disini sahaja kisah conteng2 blog hari ni... Hana pun ada hal ni.. Jap lagi nak pergi kelas... Hehehehe.. (Sempat je update blog..)
Untuk maklumat lanjut tentang hotel kat atas tu.. 
Korang boleh pergi kat SINI atau SINI atau SINI atau kat SINI..
(Eeeiiiii..!!! Berapa banyak SINI daaaa...)
Hana nak minta maaf kalau ada terkasar bahasa, tersilap tulis atau terconteng yang bukan2...

Dengan ini, habislah kisah tentang rumah, pokok, gila dan juga hotel..
Bye..bye... Assalamualaikum..


Terima Kasih kerana mengeja.. Suke..?? Kalao suke, kome like je..

Kita "CLASH"...!!!!

Malam tadi masa Hana dok selak2 muka buku.. Ada kawan Hana ni wat satu 'status' yang kelakar..
Agak menarik la jugak.. Mana tak nye, ada ke patut dia wat status 'Alasan2 Student bila nak Clash..'
Funny sangat ayat2 nak clash tu.. hahaha (ketawa golek2..)
Kalau korang baca, mesti korang cakap 'tak boleh blah punye ayat..!!'..

1. Ayat Clash Student Kimia
"Saya dah banyak terdedah dengan bahan kimia, saya takut tak dapat beri awak zuriat. Kita berpisah ea..??"
(agaknye banyak sangat bahan kimia yang dia telan.. -_-")

2. Ayat Clash Student Fizik:
"Saya dah banyak belajar mengenai fizik kuantum yang tak nampak, dan saya tak nampak awak dalam diri saya. Kita clash ye.."
(meh sini aku blasah ko sampai tak nampak muke..!! hahaha..)

3. Ayat Clash Student Matematik:
"Saya dah buat kira-kira guna limit function, dan saya rasa memang sampai disini sahaja limit perhubungan kita.."
(takpe.. jap lagi kita buat kira-kira tulang patah ye sayang.. -_-")

4. Ayat Clash Student Biologi:
"Maafkan saya, saya dah jatuh cinta dengan serangga dan tumbuh-tumbuhan. Bukan dengan awak lagi.."
(nanti saya masakkan awak sayur kangkung masak lemak ngan kumbang goreng untuk awak ea..)

 
                Dialog:-                                                                                  
                       Girl: Awak.. Maafkan saya kita harus berpisah . . .                      
                       Boy: Tapi kenapa sayang..?? Kenapa kita harus berpisah . . ??      
                                  Kenapa harus.. Kenapa tak wajib . . . ???                         
                       Girl: Ha . . ?????                                                                   
# Untuk hiburan semata-mata >_< #


5. Ayat Clash Student Pergigian:
"Saya tahu yang cinta awak pada saya palsu semata-mata. Cinta palsu yang sepalsu gigi palsu..!!"
(kang tak pasal2, dia yang pakai gigi palsu..!! -_-")

6. Ayat Clash Student Perundangan:
"Talk to the hand, see you in court..!!!"
(ni da melampau..!! ada yang makan kaki ni kang...)

7. Ayat Clash Student Seni:
"Gaya awak tak cukup abstrak untuk menambat hati saya sepenuhnya... Maafkan saya"
(tiada maaf bagimu..!!)

8. Ayat Clash Student Pengajian Islam:
"Saya dah solat istikharah malam tadi dan maafkan saya, awak tak ada dalam petunjuk masa depan saya.."
(kejamnya ayat ni.. -_-")

9. Ayat Clash Student Perubatan:
"Awak saya nak minta maaf, saya dah jatuh cinta dengan semua pesakit saya.. Maaf, saya tak boleh berkongsi kasih dengan awak.. Kita clash ye.."
(ha..!! tak kan awak cintakan nenek saya sekali.. -_-")

                Dialog:-                                                                                  
                     M.Cat: Kita dah clash la . . Baik awak keluar dari kotak saya tu . . .   
                      F.Cat: Saya tak nak.. Awak dah janji nak kongsi kotak ni. . .      
                     M.Cat: Sebab ni la saya clash dengan awak. . . !!          
                      F.Cat: Kenapa pulak . . .??                                    
                     M.Cat: Awak da gemuk..!! kotak tu dah tak muat . .  -_-"   


Ada ka patut..!! (slang ala-ala penang..) hahahaha.. 
Anyway la kan.. orang yang buat bende ni sure dah tak ada keje lain nak buat kan..
Ha.. Ada lagi 1 tertinggal... Yang ni kawan Hana yang tambah.. hehehe
Almaklumlah.. Kami kan Student Pengurusan Maklumat.. -_-" (tak boley blahh..!!)

10. Ayat Clash Student Pengurusan Maklumat:
"Awak.. Saya dah 'search' dah.. Tapi awak tak ada dalam mana-mana database saya.. So, kita clash ye.."
(elak kene 'hack' je database dia tu.. hahahaha)

Just For Fun.. Chill Out..!!! #

Okay lah.. Hana pun ada kerja nak buat ni.. Pastu nak merayap.. hehehe..
Hari sabtu cam ni.. Kalau jalan-jalan pergi shopping atau cuci mata pun best.. Betul tak...??
Sebelum Hana pergi.. Hana nak minta maaf kepada sesiapa yang terasa hati atau tertembak jantung..
Entri ni hanya untuk suka-suka.. 
Dan tiada kaitan dengan yang masih hidup atau yang sudah meninggal dunia..

# Smile Always.. Assalamualaikum.. #


Terima Kasih kerana mengeja.. Suke..?? Kalao suke, kome like je..

I Love You Aizdean...!!!!



Siapa Aizdean tu...?? Boyfriend baru Hana ke...?? 
Ha..!! Eh, bukan laaaa.. Aizdean tu bukannye boyfriend baru Hana... 
(kalau betul pun apa salahnye... hehehehe) Oops.. Ter'naughty' pula... Ehh.. Taboleh2 nanti ada orang marah.. hehehe

Ummmm.... Agak-agak korang kenal tak dengan Aizdean ni..?? Cuba korang ingat2 semula.. Ada atau tak, nama ni bertandang kat telinga korang 2 tahun dulu...?? Sape2 yang rajin tengok 'Majalah 3' kat tv mesti tau punya, siapa Aizdean ni..
Apa...?? Tak kenal ke...?? Confirm tak kenal ni...?? 
Ehh.. Tak kan laaa.. Artis terkenal ni.. Macam mana boleh tak kenal dengan jejaka idaman Hana ni.. (terlebih sudaaa... :p )

Ni la Aizdean yang Hana sebut2 dari tadi...

Okay la.. Hana bagi tau kat korang..Nama sebenar 'Aizdean' ni adalah "Muhammad Aizuddin Anwar".. Aizdean ni merupakan seorang penyanyi yang sangat terkenal di negara matahari terbit iaitu negara  JEPUN (kuningnye.. sakit mata..!!).. 
Kalau korang pergi Jepun.. Kirimkan salam rindu Hana pada dia ye... hehehehe (gatai no..)
Lagu terpopular yang dinyanyikannya, yang bertajuk 'I Need You Baby/One' pernah menduduki tangga ke-7 dalam carta 'Rekochoku' di Jepun... (hebat pe..)
Aizdean ni, nyanyi lagu Jepun ke...?? E'eh.. Dah kalau penyanyi kat jepun, dah tentu2 la dia nyanyi lagu Jepun.. Tak kan la lagu Korea pulak.. hehehehe (da la Hana ni 'hantu korea'..)

4 Version of Aizdean.. (Manisnye senyuman tu.. Hana rasa cam dah kena panahan arjuna..)

Untuk makluman korang la kan... Aizdean ni sebenarnya pergi Jepun bukan lah nak jadi penyanyi semata-mata.. Dia pergi ke Jepun, untuk melanjutkan pelajaran dalam bidang 'Electric Engineering'.. Kalau Hana tak silap la... hehehe.. Ha..!! Tertinggal pulak.. Aizdean ni, adalah pelajar tajaan JPA tau.. (ha..kau mampu..)
Walaupun berstatus pelajar, itu bukanlah satu halangan besar bagi Aizdean untuk meneruskan minatnya dalam bidang nyanyian.. 

Jangan ingat senang nak jadi penyanyi popular kat Jepun tau.. 1 advantage bagi Aizdean, apabila dia mampu bertutur dalam bahasa Jepun dengan lancar dan sangat fasih.. Agak2 la.. Kalau korang tak tengok muka dia and dengar suara dia je.. Mesti korang semua ingat dia ni 'Pure Japan' kan..kan..kan...
Nak fasih berbahasa jepun ni bukannya sesuatu yang mudah.. Sedangkan ada orang melayu yang dah tinggal kat Jepun tu lebih dari 10 tahun, tapi masih lagi tak sefasih Aizdean.. Kiranya, dia ni 'Fast Learner' la kan..



Lagu2 Aizdean yang menjadi favorite Hana adalah:
    
                               1. ONE
                               2. Mou Ichido
                               3. My Hero (Feat Itsuka)
                               4. I Need You Baby

Lagu2 Aizdean ada banyak lagi yang Hana tak dengar lagi.. Tu yang sikit je Hana senaraikan.. Kalau korang nak dengar lagu2 Aizdean.. Pandai2 korang la nak download ye.. Tak pun, tengok kat Youtube tu je, lagi la senang..

Okay lah.. Sampai disini sahaja penaipanku hari ini... (perkataan baru tu..)
Untuk maklumat lanjut.. korang boleh la lawat Aizdean kat SINI...

Sebelum tu, Hana nak minta maaf kalau Hana ada terkasar bahasa atau tercakap yang tak sepatutnya...
Terima kasih kerana sudi baca entri ni... ^^,
Bye2.. Assalamualaikum...


Terima Kasih kerana mengeja.. Suke..?? Kalao suke, kome like je..

Marble Cave (Gua Marmar)...???

Gua Marmar tu apa...?????

Gua Marble ni merupakan gua yang berasaskan batu marmar yang dipanggil 'Cathederal' atau 'Chapel' ..
Gua ni terletak di pertengahan antara 2 tempat. Jadi dua tempat ni berkongsi gua la, Eh.. bukan gua je tau.. Tapi, berkongsi Tasik.. Sebab gua tu berada betul-betul dekat tasik tu...
Penduduk kat Argentina, panggil tasik tu 'Lake Buenos Aires'. Penduduk kat Chile pulak, panggil tasik tu 'Lake General Carrera', dan kedua-dua nama tasik ni boleh diterima pakai. 
Hana tak tau la, apa nama sebenar tasik ni.. Tapi tak apa la, asalkan tasik tu ada nama.. 
kan..kan..kan..?? Hehehehe

Ni la Lake General Carrera.. Cantik kan...??? ( >_< )

Tasik ni merupakan tasik terdalam yang ada kat Amerika Selatan...
Air kat tasik ni, warna biru ala-ala turquois... Warna tu disebabkan pencairan 'glacier'...
Sebab tu la warna dye ala-ala sweet gitu.. Hehehe

Sangat-sangat terpukau bila tengok permandangan ni kan.. Sejuk je mata memandang..
Hana harap sangat dapat pergi bercuti kat sana suatu hari nanti..
Nak pergi dengan siapa...?? Ummm.. Entah la.. Yang pasti nya, dengan someone atau anyone.. Hehehe..
Tapi, kalau susah sangat, pergi je la dengan everyone.. Lagi senang kan..
Ha..!! lagi satu... Kat dalam tasik ni banyak ikan salmon tau.. Agak-agak teringin nak makan ikan salmon tu, meh le kita memancing bersama-sama... :p

Ni la Marble Cave tu..

Cuba korang tengok warna air tasik tu.. Jernihnye...!!!
Dah terasa macam nak berenang da ni.. (Bekobar-kobar..)
Nasib baik kat kolej Hana tak ada kolam renang.. Kalau tak, time ni jugak Hana terjun dalam kolam..
Nak melepaskan perasaan geram sebab tak dapat pergi sana..
(Tak boleh kawal perasaan la pulakkkkk..!!)

Ruang dalam Marble Cave ni sangat menakjubkan..

Kalau korang nak tau la.. kan..
Gua ni juga dikenali dengan nama "Las Cavernas de Marmol" yang bermaksud 'The Marble Cavern'.
Bila difikirkan semula.. Memang menakjubkan tempat ni kan.. 
Dengan pantulan warna air tasik, membuatkan warna dinding gua ni seperti bercahaya..
Lepas tu, warna dinding tu jadi macam warna batu marmar.. Mungkin sebab ni la Gua ni dipanggil Marble Cave kan..kan..kan..

 Ummmm... Ni lah dia salah satu kebesaran ALLAH S.W.T..
Subhanallah.. Maha suci Allah yang menjadikan alam ini.. Sesungguhnya, hanya DIA yang mampu menjadikan apa sahaja atas kehendak-NYA..

Juga atas kehendak-NYA...
Harap-harap Hana sempat sampai ke tempat ni.. Hana takut tempat ni akan musnah dengan sendirinya.. Sebab, mengikut maklumat yang Hana dapat.. Ada pihak yang nak mendirikan empangan di kawasan ni..
Hana berharap sangat yang maklumat tu hanya kabar angin saja..

Okay lah.. Hana pun dah penat menaip ni..Lepas ni nak menaip assignment yang dah bersepah tu pulak..
Kang, kalau tak siap.. Kena marah dengan Lecturer.. Paling senang, tolak markah.. Hehehe
That's all for now.. Thanx kat korang sebab sudi nak baca post Hana ni..

Kalau korang nak tau lebih lanjut pasal "La Cavernas de Marmol" yang cantik ni..
Korang bole klik kat SINI...


Terima Kasih kerana mengeja.. Suke..?? Kalao suke, kome like je..

Meh le Jenguk..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright@Segala Yang Tercatat Diatas Adalah HAK MILIK HANA SANG RATU